asudebekleyis
Selamun Aleyküm...
Sitemize Hoşgeldiniz...
Saygılarımızla; Islami Forum asudebekleyis
İslami konularda her türlü bilgiyi bulabileceğiniz islami forum Yönetimi

Join the forum, it's quick and easy

asudebekleyis
Selamun Aleyküm...
Sitemize Hoşgeldiniz...
Saygılarımızla; Islami Forum asudebekleyis
İslami konularda her türlü bilgiyi bulabileceğiniz islami forum Yönetimi
asudebekleyis
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

asudebekleyis

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

HER SABAH BİZDEN İSTENEN 8 ŞEY...

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1HER SABAH BİZDEN İSTENEN 8 ŞEY... Empty HER SABAH BİZDEN İSTENEN 8 ŞEY... Çarş. Mayıs 20, 2009 8:15 am

haydar

haydar
Admin

İmam-ı Şafii Hazretleri bir sabah namazdan sonra evine dönerken yolda birine rastlar.Adam önce selam verir iyi dilek ve duada bulunduktan sonra da " Hayırlı Sabahlar " manasında " Nasıl Sabahladın ? '' der. Hazret-i İmam nasıl sabahladığını şöyle anlatır:Sekiz tane şeyin benden istendiğini düşünerek sabahladım :
Adam şaşırır: Ya İmam kim sizden 8 tane şey istiyebilir ? Sizin kimseyle takışık bir işiniz yoktur ki ?
Hazreti İmam tebessüm ederek meseleyi açar,bak benden her sabah kimler neler istiyorlar der ve şöyle izah eder:

1)Rabbim benden farzını istiyor ,
2)Resulullah benden sünnetini istiyor ,
3)Aile çoluk çocuk günlük masrafını istiyor ,
4)Nefis kendine tabi olmamı istiyor ,
5)Şeytan arkasından gitmemi istiyor ,
6)Kiramen katibin melekleri iyi şey yazdırmamı istiyor ,
7)Geçen günler ihtiyarlanmamı istiyor ,
8)Son olarak da Hazreti Azrail hazır olmamı istiyor.......

İşte ben bütün bu isteklerin muhatabı olarak sabahlamış bulunuyorum.Her sabah bu sualler cevap bekliyor. Hazret-i Şafii ' yi dinleyen adam düşünmeye başlar
Bir kaç saniyelik tefekkürden sonra sorar: Ya imam bu saydığın şeyler sadece senden mi isteniyor yoksa bendende isteniyor mu? İmam tebessüm eder :
Orasını ben diyemem sen düşün !......

Adam başını aşağı eğer söylenerek devam eder:Meğer her sabah benden neler isteniyormuşta haberim yokmuş.Bende düşünmeliyim bunları !....

http://www.asudebekleyis.yetkinforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]